Sayangilah Orang Tua Kita Selagi Dia Masih Ada

Hai semua. Assalamualaikum.

Dari aritu lagi aku nak update pasal hari bapa. tapi disebabkan kerja banyak berlambak bagai nak gila, aku pospon la dulu entri neh. Okay! hari nie jom aku nak cita pasal abah, dedy, ayah, appa..ah...gasak korang laa nak panggil apa. aku panggil bapak aku abah jer tapi kadang-kadang dedy. kau tengok la betapa poyo nya aku.

Tadaaaa....Abah saya muncet macam si Gumok..haha

Abah...saya cuma nak ucap selamat hari bapa kat abah. terima kasih laa sebab sudi jaga saya sampai saya besar. sudi manjakan saya dan sudi penuhi segala apa yang saya nak selama neh. saya tak mampu nak balas jasa abah yang selama neh bokojo sekuek nyo untuk bagi family kita hidup selesa. sekarang anak-anak abah dah berjaya. penat lelah abah saya dan adik beradik akan balas. itu janji saya. tahun neh takda hadiah untuk abah sempena hari bapa sebab saya jauh diperantauan T_____T. tapi saya dah wish pon dah kira okay kan abah kan. hehe.

Dulu kalau korang nak tahu abah aku gila garang masa aku kecik-kecik. aku dah laa degil gila. kesian mak aku back up aku takut aku kena bantai ngan abah aku. aku penah kena piat telinga. aku penah kena bantai ngan hanger. aku penah kena rotan. ah...sume aku penah laa...korang cakap je apa hukuman yang ada kat atas mukabumi neh semua aku dah penah rasa. ganas tak aku. dulu-dulu penah laa aku rasa yang abah aku tak sayangkan aku. tapi dah besar-besar neh aku baru realize yang dia memang sayangkan aku. kalau tak takkan laa adik beradik aku jeles sebab abah aku beli keta untuk aku..wahahahahahahahaha (gelak jahat).

Okay laa, kesimpulan daripada entri aku kali neh, sayangi laa bapa korang selagi dia masih ada. kalau dia dah takda nanti takda guna korang menangis menyesal.

notakukukakiku: abah, harijadi abah tahun depan boleh tak saya bagi hadiah menantu kat abah? abah nak tak? muehehehehehe

6 comments:

  1. betul... we should love it no wonder, because mom and dad are parents kita.. :)

    ReplyDelete
  2. owh ..degil ek dulu...hehe


    sayangilah mereka sepertimana mereka menyayangi kita..:)

    ReplyDelete
  3. @Mohd Hazwan Hashim: Betul tuh..jgn asek syg makwe jek lebih..huahua

    ReplyDelete
  4. @Mohd Izzar : eh...nak love my pemili jugek laa...hihi

    ReplyDelete
  5. @ain revival: tu dulu laa sis...skang dah baek punyer....

    ReplyDelete